Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 sep 2019 / 16:33 uur

Minder neushoorns gedood door stropers

Goed nieuws! Stropers in Zuid-Afrika hebben iets minder neushoorns gedood. In de eerste helft van 2019 is het aantal gedode dieren gedaald van 386 naar 318 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, aldus minister van Milieu Barbara Creecy zondag ter gelegenheid van de Wereld Neushoorndag.

‘Strijd nog lang niet voorbij’

„Hoewel de strijd tegen stroperij nog lang niet voorbij is, zijn we er trots op dat de inspanningen van de overheid, particuliere neushoornbezitters en bezorgde burgers vruchten afwerpen", schreef ze in een verklaring.

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) benadrukt dat stroperij van neushoorns het voortbestaan van de soort in gevaar blijft brengen. De internationale handel in hoorns van neushoorns is verboden, maar in Azië, vooral in Vietnam en China, is hoorn een populair ingrediënt in de traditionele geneeskunde en is de waarde ervan ongeveer evenveel als goud. In Afrika zouden er nog ongeveer 20.000 witte neushoorns en 5000 zwarte neushoorns zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minder neushoorns gedood door stropers
Sluiten