Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Migranten proberen als ‘volleybalteam’ Griekse grens over te komen

De Griekse politie heeft tien migranten opgepakt die zich voordeden als volleybalteam om zo van Athene naar Zwitserland te vliegen.

Luchthavenmedewerkers merkten echter op dat de getoonde paspoorten niet overeenkwamen met de identiteit van de reizigers. Na een grondige controle van de politie bleek dat de paspoorten gestolen waren of als verloren waren opgegeven.

Vermomming

De tien mannen die vermomd waren als volleyballers kwamen uit Syrië. Ze droegen allemaal dezelfde sportkleren en hadden zelfs een aantal volleybal ballen bij zich. Zondag publiceerde de politie een foto van hen in teamkleding en met ballen. Het ‘volleybalteam’ werd zaterdag opgepakt.

Volgens de Griekse politie probeerden de Syriërs van Athene naar Zurich te vliegen met Oekraïense paspoorten. Ze hoopten door hun vermomming makkelijker door de paspoortcontrole te komen.

Valse documenten

Op de Griekse luchthavens worden dagelijks migranten met valse documenten tegengehouden. Een vervalst reisdocument kost tussen de 500 en 3000 euro op de zwarte markt, afhankelijk van de kwaliteit, aldus de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.