Metro
Metro Nieuws 12 sep 2019 / 06:04 uur

‘Mensen willen bij geldproblemen kunnen aankloppen bij baas’

Meer dan driekwart van de werknemers die in Nederland in vaste dienst zijn, wil bij financiële problemen om hulp kunnen vragen bij de werkgever. Ruim de helft weet alleen niet of, en hoe, dat mogelijk is. 

Voorlichtingsorganisatie Wijzer in Geldzaken meldt dit naar aanleiding van een onderzoek. 13 procent van de werknemers heeft volgens het onderzoek zorgen of vragen over geld.

Een beetje meedenken

In het onderzoek geven de respondenten aan dat ze het fijn zouden vinden als de baas bereid is om mee te denken wanneer er sprake is van ziekte, vroegpensioen, scheidingen of overlijden van de partner. Zo kan de werkgever helpen bij het inschatten wat de gevolgen zijn voor het inkomen als iemand om een van deze redenen minder kan werken.

Uit eerder onderzoek van het Nibud, dat ook bij Wijzer in Geldzaken in aangesloten, kwam al naar voren dat 13 procent van de werknemers geldzorgen heeft. Ruim zes op de tien werkgevers hebben mensen in dienst met financiële problemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Mensen willen bij geldproblemen kunnen aankloppen bij baas’
Sluiten