Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Meisjes van 8 en 12 jaar omgebracht bij familiedrama

De drie personen die zijn omgekomen door de schietpartij in een woning in Dordrecht zijn twee kinderen van 8 en 12 jaar en de 35-jarige vader, meldt het Openbaar Ministerie.

Een 28-jarige vrouw, die ook in de woning aanwezig was, is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Dat meldt de politie, die uitgaat van een gezinsmoord.

Grote shock

De schietpartij vond rond 18.30 uur plaats in een woning aan de Heimerstein in de wijk Sterrenburg. De Dordtse burgemeester Wouter Kolff bracht maandagavond een bezoek aan de wijk. „Het is een heel hechte buurt. Kinderen spelen hier met elkaar. De buurt is in shock", zei Kolff.

Op basisschool Het Kristal, gevestigd in de straat waar het drama plaatsvond, kwamen leraren en overig personeel maandagavond bij elkaar. „We lichten de ouders zelf in", was het enige wat een van hen na afloop van het besloten overleg kwijt wilde. De jongste dochter van het gezin zat op deze basisschool in groep 5. Het oudere meisje dat omkwam was net begonnen in de brugklas bij een middelbare school verderop.

Slecht huwelijk

Volgens buurtbewoners zouden de 35-jarige schutter en de 28-jarige vrouw die zwaargewond is geraakt vaak ruzie hebben en van plan zijn om te scheiden. Ondanks hun slechte verstandhouding woonden ze nog wel op hetzelfde adres.

Dinsdagochtend komt de driehoek van burgemeester, politie en justitie bijeen voor overleg. Omdat een agent betrokken is bij de schietpartij doet ook de Rijksrecherche onderzoek, meldt het OM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.