Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 sep 2019 / 06:29 uur

Meerderheid Nederlanders wil wat doen tegen eenzaamheid

Een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking wil desgevraagd wat doen voor mensen die eenzaam zijn. 86 procent zegt mee te willen doen aan een activiteit, als hij of zij daarvoor wordt uitgenodigd.

Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, verwijzend naar een peiling onder ruim duizend Nederlanders. Ruim een miljoen Nederlanders voelen zich erg eenzaam. 80 procent van de Nederlanders beschouwt dit als een redelijk groot tot zeer groot probleem.

Betekenisvol contact

Volgens verantwoordelijk minister Hugo de Jonge „kunnen we er samen voor zorgen dat mensen zich minder eenzaam voelen. Dat ze vaker betekenisvol contact hebben. Er zijn heel veel mensen die zich de eenzaamheid van een ander aantrekken en graag een helpende hand bieden."

Van 1 oktober tot en met 8 oktober is voor de tiende keer de Week tegen Eenzaamheid. In die week staat elkaar opzoeken en met elkaar in contact komen centraal en worden er activiteiten georganiseerd. Daarbij moet je denken aan samen een kopje koffie drinken of helpen bij vervoer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meerderheid Nederlanders wil wat doen tegen eenzaamheid
Sluiten