Julia Onclin
Julia Onclin | LinkedIn Nieuws 29 sep 2019 / 08:47 uur

Meerderheid Nederlanders voor verlagen maximumsnelheid snelwegen

Een kleine meerderheid van de Nederlanders vindt dat er maatregelen moeten worden genomen om de maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen te verlagen. Dat meldde opiniepeiler Maurice de Hond zondag.

Onder degenen die regelmatig op die snelwegen rijden ligt dat percentage ongeveer 10 procent lager. In totaal 39 procent is tegen dergelijke maatregelen. Voorzitter Johan Remkes van het Adviescollege Stikstofproblematiek presenteerde afgelopen week een eerste advies met voorstellen voor maatregelen op korte termijn voor de stikstofcrisis.

Projecten stil

De Raad van State (RvS) zette eerder dit jaar een streep door het Nederlandse stikstofbeleid, waardoor tal van projecten stil kwamen te liggen. De commissie stelt onder meer voor de maximumsnelheid op snelwegen en provinciale wegen te verlagen, vooral in de buurt van natuurgebieden. Ook adviseert commissie-Remkes de veestapel te verminderen. Boeren zijn daar boos over en gaan daarom dinsdag naar het Malieveld in Den Haag.

Van de deelnemers aan de peiling van De Hond vindt 42 procent dat op alle snelwegen in Nederland de maximumsnelheid op 100 kilometer per uur zou moeten worden gezet, terwijl 53 procent het daar niet mee eens is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meerderheid Nederlanders voor verlagen maximumsnelheid snelwegen
Sluiten