Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 sep 2019 / 20:40 uur

Man dreigt brug op te blazen in Kiev

Een man is woensdag in de Oekraïense hoofdstad Kiev opgepakt nadat hij vanuit zijn auto was begonnen te schieten. Ook dreigde hij de brug over de rivier Dnjepr waar hij op stond, op te blazen.

De man zette zijn auto overdwars neer en blokkeerde zo het verkeerd. Ook lag het metroverkeer even stil, maar tot zover bekend vielen er geen doden of gewonden.

‘Voorbereiding op terroristische daad’

Speciale eenheden en sluipschutters bewaakten de brug en een groot aantal politiewagens en bewapende agenten kwam ter plaatse. Het incident duurde ongeveer twee uur, meldt de politie van Kiev. Een politiefunctionaris zei dat de eenheden het incident beschouwden als „een voorbereiding op een terroristische daad".

Verschillende media meldden dat het gaat om een oud-soldaat van het Oekraïense leger. Hij zou van de Krim komen, het eiland dat in 2014 werd geannexeerd door Rusland.

Onder invloed

Burgemeester Vitali Klitsjko van Kiev vertelde journalisten dat de dader mogelijk onder invloed was van drugs of alcohol. Op sociale media klaagden veel Oekraïners vooral over de files die ontstonden door het voorval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man dreigt brug op te blazen in Kiev
Sluiten