Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Man daagt grizzlybeer uit voor gevecht en krijgt torenhoge boete

Wat doe je als je tegenover een grizzlybeer komt te staan? Wegrennen, op de grond gaan liggen en doen alsof je dood bent of stenen gooien en het dier uitdagen. Precies. Dat laatste. 

Dat is precies wat een 35-jarige Canadees moet hebben gedacht. In 2015 klom hij, zonder shirt, uit zijn auto en begon hij te schreeuwen naar een jonge grizzlybeer. Vervolgens nam hij een bokshouding aan en haalde hij uit naar het dier. Ook zou hij met stenen hebben gegooid. De beer was echter niet gediend van het potentiële gevecht en vluchtte de bosjes in.

Afgelopen week diende de rechtszaak tegen de Canadees, schrijft het lokale Rocky Mountains OutlookHij wordt beschuldigd van het lastigvallen van dieren in het Banff National Park, waar het voorval plaatsvond.

Hoge boete

De rechter vond dat de 35-jarige man schuldig was en veroordeelde hem tot een boete van 4.000 dollar. Volgens de openbaar aanklager heeft de man ontzettend veel geluk gehad dat hij niet gedood is door het dier. Als de man niet betaalt voor half oktober, moet hij een maand de cel in.

„De hoge boete is een signaal voor anderen die, om welke reden dan ook, dit soort gedrag willen vertonen", aldus de rechter. „Je hoopt sowieso al dat niemand dit gaat doen, maar hiermee wordt het nog iets duidelijker dat het niet de bedoeling is."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.