Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Lichaam vermiste zakenman Tob Cohen gevonden

In Kenia is het lichaam gevonden van de vermiste Nederlandse zakenman Tob Cohen. Volgens Keniaanse media lag het in een septic tank bij zijn huis in een buitenwijk van de hoofdstad Nairobi.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat het departement door de Keniaanse politie op de hoogte is gesteld van de vondst van het lichaam van Cohen. Het ministerie verleent consulaire bijstand aan de familie.

Vechtscheiding

De zakenman werd op 19 of 20 juli voor het laatst gezien. Volgens zijn Keniaanse echtgenote Sarah Wairimu, met wie hij verwikkeld was in een vechtscheiding, was hij op vakantie naar Thailand vertrokken. De vrouw werd eind augustus aangehouden voor betrokkenheid bij zijn verdwijning. Zij spreekt alles tegen.

Mishandeling

Een week voor zijn verdwijning had Cohen aangifte gedaan van mishandeling door zijn vrouw. In de aangifte zegt zijn advocaat dat Wairimu haar man van de trap had geduwd, waardoor hij viel en een verwonding aan zijn hoofd opliep.

De 71-jarige Cohen was regiomanager van Philips in Oost-Afrika. De laatste jaren organiseerde hij golfreizen. Hij woonde sinds 1987 in Kenia.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.