Metro
Metro Nieuws 20 sep 2019 / 11:53 uur

Leraar thuis na tonen dickpics in klaslokaal

Een docent van het Gerrit Komrij College in Winterswijk zit thuis omdat er tijdens de les dickpicks werden geprojecteerd in het klaslokaal. Leerlingen zijn in rep en roer. „Ik wil geen les meer van de docent”, zegt een 13-jarige mavoscholiere zelfs. Dat meldt De Telegraaf.

Time-out

„De geruchten zijn duidelijk genoeg. En die wil ik niet ontkennen. De docent is niet geschorst. Er is een time-out zoals dat heet", zegt rector Sjef Lommen in de krant. „Leerlingen moeten zich veilig kunnen voelen in de schoolomgeving. Dat werd wel aangetast", licht hij toe. De school houdt verder de kaken stijf op elkaar. „Vanuit het oogpunt van privacy kan ik daar verder helemaal niets over vertellen", stelt Lommen.

Per ongeluk

Het incident gebeurde enkele weken geleden in een klas met eerstejaarsscholieren van 12 en 13 jaar oud, vertellen leerlingen. Volgens hen werden de foto’s per ongeluk zichtbaar. Toen de docent andere persoonlijke foto’s wilde tonen op het projectiescherm, verschenen er onderin het beeld kleine voorvertoningen van andere bestanden uit dezelfde map.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leraar thuis na tonen dickpics in klaslokaal
Sluiten