Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 30 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Landelijke Studentenvakbond opent DUO-meldpunt 

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) heeft een DUO-meldpunt geopend. Daarmee willen ze informatie verzamelen om over te dragen aan de Tweede Kamer.

De afgelopen tijd heeft de LSVb van veel studenten signalen gekregen over Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). „We horen dat de wachttijden te lang zijn of dat studenten verkeerde informatie krijgen omtrent hun studielening”, zegt LSVb-voorzitter Alex Tess Rutten. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat er speelt bij DUO en hoe omvangrijk de problemen zijn, gaat de studentenvakbond deze verhalen verzamelen via een meldpunt.

Tweede Kamer

DUO is een belangrijke organisatie voor studenten, via DUO lenen ze het geld waar ze van leven en DUO beheert hun schulden. „Als daar iets mis gaat komen studenten in ernstige problemen", zegt Rutten.

Op 16 oktober praat de Tweede Kamer over de situatie rondom DUO. Om een debat te kunnen voeren over de feiten is het belangrijk dat Kamerleden voldoende informatie hebben, benadrukt Rutten. „Studenten zijn afhankelijk van DUO, er moet zorgvuldig gekeken worden of DUO functioneert zoals het zou moeten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.