Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Korting op Spotify nu ook voor studenten van mbo

Goed nieuws voor alle studenten aan het mbo: ook zij krijgen sinds vandaag korting op hun Spotify-abonnement. Wel moet je ouder dan 16 zijn om van de korting te kunnen profiteren.

Dat meldt de dienst vandaag op de eigen website. Studenten die aan een geaccrediteerde mbo-opleiding studeren, kunnen drie maanden gratis gebruik maken zonder reclame van de muziekdienst. Daarna is het 4,99 euro per maand.

Officieel student

Studenten aan hogescholen en universiteiten konden al gebruik maken van de korting. Net als veel andere diensten, denkt ook Spotify aan studenten met een kleine beurs. Het bedrijf neemt met de nieuwe regeling alvast een voorsprong op de wetswijziging. Vanaf volgend studiejaar worden ook studenten aan het mbo officieel erkend als studenten.

Mbo, hbo en universiteit

Die nieuwe wet kan bedrijven overigens niet verplichten om bedrijven korting te laten geven aan studenten. „Wat Spotify betreft is iedereen die een mbo-opleiding geniet ook volwaardig student”, zegt Wilbert Mutsaers, Head of Spotify Benelux op de website van het bedrijf. „Net zoals studenten aan een hbo of universiteit dat zijn. Vanaf vandaag verwelkomen we ook mbo-studenten bij Spotify Premium Student.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.