Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 sep 2019 / 11:49 uur

Koning baart opzien met baard bij Troonrede

Normaal wordt er gelet op de opvallende hoedjes tijdens Prinsjesdag, maar deze keer werd er iets lager gekeken. Naar de kin om precies te zijn.

En in het bijzonder de kin van koning Willem-Alexander. Van zijn kin was alleen niet heel veel te zien, want er zat een laagje haar overheen. De baard van Willem-Alexander staat er nog en is niet weggeschoren. Hoogstens wat korter gemaakt.

Troonrede

Onlangs verscheen de koning al voor het eerst op een officiële gelegenheid met baard en nu doet hij voor het eerst met baard de Troonrede. De gezichtsbeharing van de koning is een bediscussieerd onderwerp. Niet iedereen vindt het even netjes van een staatshoofd.

Toch is het een aloude Nederlandse traditie: koningen met baarden. De Facebook-groep ‘Zonder Baard Geen Koning’ herinnert mensen eraan dat een baard bij de Nederlandse koning in het verleden meer dan eens voor kwam.

Gepostet von Zonder baard, geen koning am Mittwoch, 30. Januar 2013

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koning baart opzien met baard bij Troonrede
Sluiten