Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 sep 2019 / 15:35 uur

KLM schrapt tien vluchten vanwege staking

KLM schrapt tien vluchten in verband met de staking van het grondpersoneel maandagochtend. De staking duurt van 08.00 tot 10.00 uur.

Om welke vluchten het precies gaat kan de luchtvaartmaatschappij nog niet zeggen. Wel is bekend dat het Europese vluchten zullen zij die uit voorzorg worden geschrapt.

Conflict

Volgens de woordvoerder zal de maatschappij direct contact opnemen met de betrokken reizigers. Grondpersoneel van KLM legt maandagochtend het werk neer vanwege een cao-conflict met de maatschappij. Zo wil vakbond FNV een minder flexibel rooster en meer mensen in vaste dienst. Ook moet er als het aan de vakbond ligt een loonsverhoging van acht procent in twee jaar tijd komen.

KLM zegt haar uiterste best te zullen doen om ongemak voor passagiers te beperken en betreurt de actie. De maatschappij adviseert reizigers goed de informatie te volgen op de website en app van KLM.

Meer vluchten schrappen

Later vandaag, als er een nieuwe planning is, wordt duidelijk welke vluchten er precies worden geschrapt. Ook sluit KLM niet uit dat er misschien nog meer vluchten geschrapt moeten worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KLM schrapt tien vluchten vanwege staking
Sluiten