Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 sep 2019 / 08:01 uur

Katholieke kerk Australië koopt misbruik af

De katholieke kerk in Australië betaalt naar verwachting omgerekend meer dan 900.000 euro aan een man die is misbruikt door een van de beruchtste pedofiele priesters in het land.

Het slachtoffer was pas negen jaar oud toen hij werd verkracht door Gerald Ridsdale, die in veertig jaar tijd waarschijnlijk honderden jongetjes heeft misbruikt.

Honderden andere slachtoffers

De advocaat van het slachtoffer bevestigde tegen de nieuwszender ABC dat de partijen in een civiele zaak tot een akkoord zijn gekomen. Dat opent de deuren voor de honderden andere slachtoffers van Ridsdale om eveneens tot een overeenkomst te komen.

„De moed van onze client helpt andere slachtoffers, die misschien het idee hadden dat het te moeilijk was om een succesvolle claim te maken", laat de advocaat van het slachtoffer weten.

Nalatig

De deal is een gevolg van de erkenning van de kerk dat er al vanaf 1975 talloze klachten waren over de priester. De advocaten van het slachtoffer stelden dat de kerk nalatig is geweest in de zorg voor de kinderen door Ridsdale van parochie naar parochie te blijven verplaatsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Katholieke kerk Australië koopt misbruik af
Sluiten