Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 sep 2019 / 11:14 uur

Juridische strijd circuit Zandvoort begonnen

Niet lang na de terugkeer van de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort zijn de eerste juridische procedures een feit. 

Stichting Duinbehoud en andere natuurorganisaties kondigen aan dat ze naar de rechter stappen. In een kort geding gaan ze een verbod eisen op werkzaamheden rond het circuit die volgens hen kunnen leiden tot onherstelbare natuurschade.

Aanpassingen nodig

„Hier dreigt leefgebied van padden en zandhagedissen blijvend te worden vernield", stelt Marc Janssen van Stichting Duinbehoud. De organisatie heeft met steun van onder meer Milieudefensie, ook de provincie Noord-Holland en de gemeente Zandvoort verzocht om in te grijpen en werkzaamheden stil te leggen.

Zandvoort wil in 2020 voor het eerst in decennia weer een Grand Prix organiseren. Om de grote bezoekersstroom aan te kunnen, zijn aanpassingen nodig rond het circuit. Duinbehoud wijst onder meer op graafwerkzaamheden in het beschermde duingebied Zuid-Kennemerland voor de aanleg van een nieuwe weg.

Handhavend optreden

„Door het Circuit van Zandvoort zijn grootschalige werkzaamheden in gang gezet voor aanpassing van het Circuit ten behoeve van de Formule 1. Hiervoor zijn niet de benodigde onderzoeken uitgevoerd en de benodigde vergunningen verleend", stellen de natuurorganisaties in een brief aan gemeente en provincie. „Ik verzoek u derhalve (preventief) handhavend op te treden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Juridische strijd circuit Zandvoort begonnen
Sluiten