Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Intertoys en Maxi Toys teruggekocht door Blokker

Speelgoedfans kunnen opgelucht ademhalen: Intertoys en Maxi Toys zijn weer terug bij het Nederlandse Blokker. De ketens zijn teruggekocht van de Portugese investeerder.

Michiel Witteveen, eigenaar van het moederbedrijf van Blokker, bevestigt de deal in De TelegraafDe ketens waren maar korte tijd onder hoede van de Portugese investeerder.

Sinterklaas en Kerstman blij

„De speelgoedketens Intertoys en Maxi Toys worden weer helemaal Nederlands. Voor het personeel verandert niets. Sinterklaas en de Kerstman zijn blij’’, zegt Witteveen tegen de krant. Hoeveel hij voor de ketens moet neerleggen, zegt de investeerder niet, behalve dat de prijs „scherp" is.

Witteveen nam in april de Big Bazar- en Blokkerwinkels over van de familie Blokker. Daarvoor had de familie ketens als Intertoys, Maxi Toys, Leen Bakker en Marskramer al afgestoten. Intertoys werd verkocht aan de Britse investeerder Alteri, maar ging begin dit jaar failliet. Na het bankroet kocht Green Swan de keten, dat een paar maanden daarvoor Maxi Toys al had overgenomen.

Sterke speler

„Het verschil wordt gemaakt door de bundeling van succesvolle winkels en merken in één groep", zegt Witteveen. „Door deze overname ontstaat een sterke speler op de Europese markt die qua schaalgrootte in staat is om bij de inkoop de beste deals te sluiten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Intertoys en Maxi Toys teruggekocht door Blokker
Sluiten