Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Goed cashen voor Rotterdammers tijdens Songfestival

Tijdens het Songfestival wordt de hoofdprijs gevraagd voor een overnachting in Rotterdam. Het financiële hoogtepuntje? 7300 euro voor twee nachtjes in een kubuswoning.

Rotterdammers die niets om het Songfestival geven, lopen binnen tijdens het muziekevenement. Uit cijfers van verhuursite Airbnb blijkt dat er bijzonder veel belangstelling is voor een bedje in Rotterdam in de Songfestivalweek, schrijft het Algemeen Dagblad.

Meer dan achthonderd gasten hebben zich al verzekering van één of meerdere overnachtingen in de stad. Dat is 21 keer meer dan in een gemiddelde week. Volgens Airbnb zijn de lokale ‘hosts’ nu al verzekerd van 160.000 euro aan huurinkomsten. De meeste boekers komen uit Groot-Brittannië, gevolg door Duitsland, Nederland, België en Spanje.

Duizenden euro’s voor een nachtje

De prijzen voor een overnachting rijzen de pan uit. De gemiddelde prijs per nacht ligt op 120 euro, maar daar is niet veel meer voor te vinden. Pas boven de 300 euro zijn er nog accommodaties beschikbaar.

In het finaleweekend lopen de prijzen nog verder op. De bewoners van een Rotterdams penthouse hopen hun appartement voor een slordige 7.000 euro te verhuren. De eigenaar van een kubuswoning vraag voor twee nachtjes 7.300 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Goed cashen voor Rotterdammers tijdens Songfestival
Sluiten