Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 sep 2019 / 18:59 uur

Gespotte ‘ufo’ blijkt weerballon

34 mensen maakten afgelopen weekend melding over een „exploderende bol" in de lucht, boven Gent. Het Belgische ufo-meldpunt laat echter weten dat het om een weerballon van een Ierse student gaat, niet om een ruimteschip van aliens.

Er werd al gedacht dat het om een ontplofte weerballon ging, maar de meteorologische instituten van België en Nederland zeiden daar niets van te weten. Nu is duidelijk geworden dat een student van de universiteit van Cork donderdag een onderzoeksballon met instrumenten had opgelaten. Met het gps-systeem van het toestel kon zaterdag boven Gent geen contact meer worden gelegd, waarschijnlijk op het moment dat de ballon explodeerde.

Weerballon

Zaterdagavond werd de weerballon gespot, op het moment zag het eruit als een helder wit schijnend object dat na enige tijd uit elkaar spotte. Daarop belden tientallen mensen het Belgische ufo-meldpunt. Ook in Nederland wordt zo’n weerballon vaak aangezien voor een ufo, terwijl het een standaard instrument is dat meteorologen vaak gebruiken.

Reageer op artikel:
Gespotte ‘ufo’ blijkt weerballon
Sluiten