Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 sep 2019 / 06:04 uur

Gebruikers Uber gewaarschuwd bij uitstappen fietspad

Met een nieuwe feature van taxidienst Uber, wordt het verkeer voor fietsers straks hopelijk nog veiliger. De nieuwe mogelijkheid geeft aan dat je moet uitkijken als je uitstapt bij een fietspad.

Het is zo makkelijk, met een paar drukken op je telefoon komt er met enkele minuten een taxi voorrijden. Voor veel mensen zijn diensten als Uber maar handig. Toch is er de nodige kritiek op de chauffeurs van de dienst te leveren. Het bedrijf neemt daardoor steeds meer maatregelen.

Fietspadalarm

Bijvoorbeeld als je uitstapt bij een fietspad. Ubergebruikers krijgen voortaan een waarschuwing als ze in de buurt van een fietspad in- of uitstappen. Dat moet voorkomen dat ze het portier van hun taxi openzwaaien en per ongeluk een fietser ten val brengen. Bike Lane Alerts, heet de waarschuwing. Die wordt in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië en Frankrijk al gebruikt en komt nu ook naar Nederland.

Uber maakt gebruik van openbare kaarten om te weten waar aparte fietspaden zijn en waar fietsers de weg delen met auto’s. Wie wordt opgepikt of afgezet bij een fietspad, krijgt een een pushbericht om uit te kijken voor fietsers.

Meer voor verkeersveiligheid

Uber wil meer doen aan verkeersveiligheid. Rond de jaarwisseling waren er drie dodelijke ongelukken met Uberchauffeurs in Amsterdam en omgeving. Daarbij kwamen vier mensen om het leven en raakte een klein meisje zwaargewond. Uber besloot daarna om de minimumleeftijd voor taxichauffeurs te verhogen naar 21 jaar. Ook moeten ze minstens een jaar rijervaring hebben en een verkeerstraining hebben gevolgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gebruikers Uber gewaarschuwd bij uitstappen fietspad
Sluiten