Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 10 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Explosief gevonden bij scooter in Hoogkarspel

Bij een scooter op de Nieuweweg in Hoogkarspel in Noord-Holland is dinsdag een verdacht voorwerp aangetroffen. Uit onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleek dat het om een explosief ging.

Na de vondst van het verdachte voorwerp werd het gebied rond de scooter afgezet. Enkele huizen werden ontruimd en de politie verzocht bewoners in het afgezette gebied binnen te blijven.

Elders ontploffen

De politie meldt dat het explosief is veiliggesteld en elders tot ontploffing wordt gebracht. Een deel van het gebied is inmiddels vrijgegeven. Een ander deel blijft nog even afgesloten voor sporenonderzoek.

Volgens regionale media heeft de vondst van het explosief mogelijk te maken met een verdachte situatie bij een geldautomaat in Hoogkarspel in de nacht van maandag op dinsdag. De politie onderzoekt of er een verband is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Explosief gevonden bij scooter in Hoogkarspel
Sluiten