Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 6 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Enge ziekte Noorwegen doodt gezonde honden in 24 uur

In Noorwegen houdt een enge, mysterieuze dierenziekte de gemoederen flink bezig. De ziekte heeft er in korte tijd voor gezorgd dat al twintig kerngezonde honden binnen 24 uur stierven, meldt RTL Nieuws. 

De Noorse nationale omroep NKR maakte melding van de ziekte en verklaarde ook dat door heel het land honden ziek zijn geworden. De dieren hebben allemaal dezelfde symptomen: diarree en overgeven.

De honden schijnen volgens alle baasjes helemaal gezond te zijn geweest, tot ze opeens begonnen met overgeven. Binnen 24 uur stierven er dus in totaal 20 honden die deze symptomen hadden. Al haalden de beesten de dierenartsen die uit man en macht probeerden de honden te redden, het mocht niet baten. Nog 30 tot 40 andere honden zijn ziek.

Geen idee

Het nationale veterinaire instituut heeft geen idee wat er aan de hand is. Het lijkt er niet op dat de honden vergiftigd zijn, al wordt die mogelijkheid niet uitgesloten. Er wordt ook onderzocht of er virussen of bacteriën die niet bekend zijn te vinden zijn. Enkele van de overleden dieren zijn onderzocht, maar tot nog toe zonder resultaat.

Er zijn door het hele land maatregelen genomen. Zo zijn alle hondenshows afgelast en mogen er geen jachten met honden meer plaatsvinden. Er wordt aangeraden om honden niet bij elkaar in de buurt te laten komen en enkel aan de lijn uit te laten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.