Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 9 sep 2019 / 15:30 uur

Efteling voert drukte-afhankelijke ticketprijzen in

De Efteling voert per 3 februari 2020 een variabele prijs in voor entreebewijzen. Op een drukke dag kost toegang 45 euro en op de rustigere dagen zal er 36 euro voor een kaartje betaald moeten worden.

Het Brabantse attractiepark denkt hiermee de drukte beter te gaan spreiden, melden ze in een persbericht op hun site.

De nieuwe ticketprijzen /Efteling

Vier drukteniveau’s

„We weten dat gasten meer genieten als het niet zo druk is in het park", vertelt directeur Coen Bertens. „Ze hoeven minder lang te wachten, kunnen meer attracties bezoeken en hebben meer rust om bijvoorbeeld te genieten van samen eten." De

Het park wil hiermee bezoekers stimuleren om hun uitstapje naar het sprookjesthemapark op een rustigere dag te plannen. Via de website is vanaf begin komend jaar te zien op welke dagen drukte verwacht wordt en op welke dagen het naar verwachting geen storm loopt. Helemaal nieuw zijn variabele tarieven niet, de Efteling kende al prijsverschillen voor het hoog- en laagseizoen. Deze stonden echter vast over een langere periode en verschilden niet per dag.

De Efteling moedigt bezoekers eveneens aan om hun ticket vooraf online te bestellen, hiermee besparen ze twee euro. De voordeligste optie voor een Eftelingbezoek is dus online bestellen en op een rustige dag gaan, dan ben je 36 euro kwijt voor een ticket. Op een drukke dag een kaartje kopen bij de kassa bij de ingang zal 45 euro gaan kosten. Abonnementhouders zullen ook te maken krijgen met een nieuwe prijs, maar deze zal in november wereldkundig gemaakt worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Efteling voert drukte-afhankelijke ticketprijzen in
Sluiten