Metro
Metro Nieuws 24 sep 2019 / 17:57 uur

Eerste lachgaswinkel van Nederland sluit alweer de deuren

Eigenaar Mathieu Hölzken zal er vast niet om gelachen hebben: zijn lachgaswinkel, de eerste van Nederland, sluit na twee maanden alweer de deuren.

Op 2 augustus werd het lintje van Valse Lucht Venray doorgeknipt en een krappe twee maanden later sluit de de eerste lachgaswinkel van Nederland alweer voorgoed de deuren. Er blijkt toch minder behoefte aan overdag een ballonnetje pakken dan gedacht, vertelt de eigenaar aan De Limburger: „Misschien ben ik met Valse Lucht mijn tijd te ver vooruit en is het gebruik van lachgas over twee, drie jaar wat meer ingeburgerd.”

Uitgaan

„Op dit moment kan ik geen boterham verdienen met de verkoop van ballonnetjes. De flessen met lachgas lopen wel goed. Mensen willen toch meer in de nachtelijke uren, onder meer tijdens het uitgaan, lachgas gebruiken."

In de winkel konden gebruikers chillen in bioscoopstoelen, terwijl ze genoten van een ballonnetje. De gemeente stond sowieso al niet te springen om de winkel, maar tegenhouden was niet mogelijk omdat het gebruik van lachgas legaal is in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste lachgaswinkel van Nederland sluit alweer de deuren
Sluiten