Metro
Metro Nieuws 10 sep 2019 / 10:59 uur

Een op de drie werkenden fantaseert weleens over collega

Maar liefst 30 procent van de werkende Nederlanders heeft weleens erotisch gedagdroomd over een collega of leidinggevende. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.108 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard.

Ondanks dat een aanzienlijk gedeelte van de ondervraagden in gedachte weleens een spannend avontuurtje met een collega heeft beleefd, stelt 56 procent dat ze nooit een relatie zouden aangaan met een collega.

Vooral mannen fantaseren

Collega’s blijken bij vooral mannen (35 procent) nog weleens de hoofdrol te spelen in een spannend hersenspinsel. Bij vrouwen is dit veel minder, slechts 23 procent. Jonge mannen houden er de meeste fantasieën op na, bijna de helft van hen (43 procent) droomt wel eens over een collega. „Het lijkt erop dat er onbewust toch best vaak iets broeit tussen collega’s”, zegt Vince Franke van Acties.nl.

Minder serieus genomen

Maar ondanks de fantasieën staan mensen er dus niet om te springen om een relatie te beginnen met een collega. Ook een aanzienlijk deel van de respondenten zou het niet waarderen als twee collega’s een relatie hebben. Pikante kledingkeuzes horen ook niet thuis op de werkvloer, menen de respondenten.

Collega’s die zich overdreven sexy kleden, worden door meer dan de helft van de respondenten minder serieus genomen. Vrouwen zijn hierin met 74 procent overigens veel stelliger dan mannen (slechts 45 procent).

Seksueel getinte gesprekken

Naast relaties en uitdagende kleding zijn ook seksueel getinte gesprekken onder werktijd een verboden gebied. Meer dan tweederde (68 procent) van de ondervraagden stelt namelijk dat zulke gesprekken niet thuishoren op de werkvloer.

Onder alleen vrouwen bedraagt dit percentage maar liefst 76 procent, mannen scoren met ‘slechts’ 63 procent fors lager. Vrouwen hebben daarbij ook vaker last van collega’s die te vrij en open over de bloempjes en de bijtjes praten; 22 procent tegenover achttien procent van de mannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een op de drie werkenden fantaseert weleens over collega
Sluiten