Metro
Metro Nieuws 25 sep 2019 / 15:29 uur

Duizenden mensen aanwezig bij begrafenis Fernando Ricksen

Rondom het Ibrox Stadion van de Rangers FC hebben zich duizenden belangstellenden verzameld om een laatste eer te bewijzen aan oud-speler Fernando Ricksen. Zijn uitvaart is woensdagmiddag in de Wellington Church van Glasgow.

Diverse Schotse media schrijven dat de belangstelling voor het afscheid van de onlangs op 43-jarige leeftijd aan de ziekte ALS overleden, Fernando Ricksen, erg groot is.

Onuitwisbare indruk

Zijn kist wordt onder meer gedragen door zijn biograaf, Vincent de Vries. Ook bekende oud-profvoetballers en assistent-coach Kevin Hofland van Fortuna Sittard lopen mee.

Duizenden mensen aanwezig bij begrafenis Fernando Ricksen
Kevin Hofland, Michaels Mols en anderen dragen de kist na de uitvaart van Fernando Ricksen. / ANP

„Ricksen heeft in de zes jaar dat hij uitkwam voor (toen nog) Glasgow Rangers een onuitwisbare indruk achtergelaten”, zegt De Vries. „Ik denk dat er duizenden mensen langs de kant staan. De Wellingtonkerk zit in ieder geval vol. Er is zelfs een apart vak ingedeeld voor de pers. Het begint op een staatsbegrafenis te lijken.”

Veel supporters

Volgens De Vries is de belangstelling een gevolg van hoe Ricksen met zijn ziekte omging. „Hij bleef knokken en zichzelf laten zien. Hij was in ieder geval niet de beste-en meest sympathieke voetballer die Nederland heeft gekend, dat blijkt ook uit zijn biografie Vechtlust die ik schreef. Fernando had er overigens vrede mee, zoals het is gegaan .‘Ik heb een prachtig leven gehad’, zei hij.”

Duizenden mensen aanwezig bij begrafenis Fernando Ricksen
Belangstellenden wonen de uitvaart van Fernando Ricksen bij. / ANP

Het AD meldt dat de omgeving van het stadion en de kerk veel supporters staan met shirts, vlaggen en vaantjes. De rouwstaat is in beweging onder luid applaus van het stadion naar de kerk.

Daar is onder meer de complete selectie van de Rangers FC gearriveerd. Ricksen speelde ook bij Fortuna Sittard, AZ en Zenit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duizenden mensen aanwezig bij begrafenis Fernando Ricksen
Sluiten