Metro
Metro Nieuws 15 sep 2019 / 12:17 uur

Duikers halen 2500 kilo afval uit Noordzee

Kleding, keukengerei, reiskoffers, vloerkleden, speelgoed en auto-onderdelen. De vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon hebben voor 2500 kilo aan afval uit de Noordzee gehaald.

De duikers hebben negen dagen lang gedoken naar overblijfselen van de containerramp met de MSC Zoe eerder dit jaar. Van de 2500 kilo die boven is gehaald, was ‘maar’ 500 kilo afkomstig uit de containers die de MSC Zoe eerder dit jaar kwijtraakte. De overige 2000 kilo is afval van zogenoemde spooknetten.

/ Stichting Duik de Noordzee Schoon

Microplastics

„De duikers troffen van alles aan dat duidelijk niet in onze zee hoort", laat de stichting weten. De spooknetten zijn „een groot gevaar voor vissen, kreeften en krabben die er verstrikt in raken". „Verder is bekend dat het afval in zee afbreekt tot microplastics wat door allerlei organismen wordt opgenomen en zo ook in onze voedselketen terecht komt", aldus de stichting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duikers halen 2500 kilo afval uit Noordzee
Sluiten