Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 10 sep 2019 / 15:34 uur

Dit krijg je op een jacht van 295 miljoen euro

Leven als de rijken der aarde. Het is iets waar iedereen ooit wel eens over gefantaseerd zal hebben. Deze jacht geeft je een fraai inkijkje in die luxewereld.

Het gaat om een jacht met een waarde van 295 miljoen euro. Deze boot behoorde toe aan Paul Allen, de medeoprichter van Microsoft die eind vorig jaar op 65-jarige leeftijd overleed. De boot wordt nu – net zoals veel van zijn andere bezittingen – geveild.

126 meter

CNN meldt dat het een jacht is met een lengte van maar liefst 126 meter. De Octopus, zoals deze wordt genoemd, komt daarmee in de buurt van een torpedojager van het Amerikaans leger.

Het schip is uit 2003 afkomstig, maar is dit jaar nog volledig gerenoveerd. Het heeft acht verdiepingen en is geschikt voor 26 gasten en 63 crewleden. Daarnaast zijn er dingen die je ‘mag verwachten’, zoals een zwembad, een jacuzzi, een wellness, een fitnesszaal en een bar.

Maar het schip heeft meer voor je in petto. Een opnamestudio, een bioscoop, een basketbalveld, een glazen observatiedek, twee helipads en een onderzeeër, waar je met tien man in kan.

Mick Jagger

Dus heb je 295 miljoen euro ergens in een paar sokken liggen? Sla je slag. Behalve dat je de boot koopt, loop je ook de kans dat er een beroemdheid mee wil varen. Zo had Allen al eens Mick Jagger aan boord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit krijg je op een jacht van 295 miljoen euro
Sluiten