Metro
Metro Nieuws 18 sep 2019 / 12:05 uur

‘Derk Wiersum was er voor de underdog’

De woensdag doodgeschoten advocaat Derk Wiersum stond bekend als aimabel, sympathiek, gedreven, integer en een uitstekend advocaat.

Op de Amsterdamse rechtbank wordt over Derk Wiersum louter in lovende termen gesproken. Rechters, officieren van justitie, collega-advocaten, gerechtsbodes, iedereen mocht hem.

Hard nodig

In het Advocatenblad wordt Wiersum aangehaald uit een interview in 2017. „Ik sta altijd de underdog bij. De verdachte is nu eenmaal een underdog die vecht tegen het systeem. Die heeft een advocaat verschrikkelijk hard nodig."

De liquidatie van advocaat Derk Wiersum raakt ook de rechtbank Zeeland-West-Brabant in Breda, waar Wiersum rechter-plaatsvervanger was. President van de rechtbank Nol Vermolen spreekt over het „schokkende en droevige bericht" over de moord op Wiersum. „Wij herinneren hem als een enorm aardige collega met een groot hart voor het strafrecht. Wij zullen zijn empathie, enthousiasme en professionaliteit missen."

Hart voor zijn werk

Advocaten schrijven op social media over de dood van Wiersum en noemen hem een gewaardeerd collega en groot mens. „Een man met een passievol hart voor zijn werk en cliënten. Maar alles waar hij voor stond en zo vurig in geloofde, zal sterker terug komen dan ooit."

Verschillende strafrechtadvocaten hebben op social media een foto van de geliquideerde Derk Wiersum geplaatst met de tekst „Ik ben Derk Wiersum, strafrechtadvocaat".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Derk Wiersum was er voor de underdog’
Sluiten