Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 sep 2019 / 07:49 uur

Canadese premier biedt excuses aan voor bruingeschminkt gezicht

De Canadese premier Justin Trudeau heeft zijn excuses aangeboden voor zijn bruingeschminkte gezicht in 2001.

„Ik had toen beter moeten weten, maar ik deed het toch. Het spijt me ten zeerste”, vertelde Trudeau aan verslaggevers in zijn campagnevliegtuig in Halifax, Nova Scotia, nadat Time magazine het beeld had gepubliceerd.

Trudeau als Alladin

Time publiceerde woensdag een foto waarop Trudeau bruin geschminkt als Alladin is te zien. De foto is genomen is de lente van 2001 toen Trudeau lesgaf op een privéschool. De uitdossing was bedoeld voor een themafeest Arabian Nights van zijn school West Point Grey Academy.

Echtheid bevestigd

Een woordvoerder van Trudeau heeft de echtheid van de foto bevestigd. In landen als de Verenigde Staten en Canada ligt het zwart of bruin schminken erg gevoelig. Het wordt veelal als zeer racistisch gezien.

De onthulling komt op een slecht moment voor Trudeau die deze maand aan zijn campagne is begonnen voor volgende verkiezingen. Op 21 oktober dit jaar stemt Canada wie de premier van het land wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Canadese premier biedt excuses aan voor bruingeschminkt gezicht
Sluiten