Metro
Metro Nieuws 18 sep 2019 / 09:55 uur

Bijna miljoen sms’jes verstuurd om zieke baby Pia te redden

Meer dan 1,9 miljoen euro is opgehaald voor de zieke baby Pia. Dat geld werd verzameld met het versturen van sms’jes.

Al 957.549 sms’jes zijn verstuurd voor de negen maanden oude baby Pia. Ze heeft een levensreddend medicijn nodig, dat in Europa niet wordt vergoed. Het kindje uit Vlaanderen lijdt aan een zeldzame spierziekte: spinale musculaire astrofie. Het geneesmiddel Zolgensma van farmaceut Novartis kan redding brengen, maar kost 1,9 miljoen euro.

Het is waar! We zijn aan meer dan 900.000 sms’en en met alle acties en giften erbij kunnen we bijna 🥂. Bijna, want echt…

Gepostet von TeamPia am Dienstag, 17. September 2019

Hoopvol

De ouders van Pia uit het Vlaamse Wilrijk wilden koste wat het kost hun kindje redden en begonnen maandag een sms-actie. Elke sms levert 2 euro op en inmiddels zijn er al ruim 950.000 sms’jes binnen gekomen. Daarmee zijn de ouders van Pia gerust gesteld dat het goedkomt met het medicijn. „We zijn nog nooit zo hoopvol geweest dat we Pia kunnen redden. Hier zijn geen woorden voor”, vertelt Pia’s moeder tegen HLN. 

Het gezin reist naar verwachting naar de Verenigde Staten voor een behandeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijna miljoen sms’jes verstuurd om zieke baby Pia te redden
Sluiten