Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 sep 2019

Beveiliger cel in voor fatale mishandeling

Een beveiliger van het internationale filmfestival in Rotterdam is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor de fatale mishandeling van de 32-jarige Rotterdammer Jip Jurg.

Jurg kreeg het begin vorig jaar aan de stok met portiers. Een van hen, de 39-jarige John H., schopte in de buik van Jurg, die een dag later stierf aan een inwendige bloeding.

H. werd woensdag schuldig bevonden aan zware mishandeling met dodelijk gevolg. De straf was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Voor doodslag zagen de rechters niet genoeg bewijs.

In buik geschopt

Jurg was met een glas bier naar buiten gelopen en werd daarop aangesproken door een van de beveiligers van het filmfestival, omdat dit tegen de regels was. Daarop ontstond onenigheid en een handgemeen. Jurg zou H. daarbij hebben geslagen. Nadat Jurg door twee beveiligers tegen de grond was gewerkt, schopte H. hem hard in de buik. „Juist van een beveiliger mag worden verwacht dat hij zich kan beheersen", vond de rechtbank.

Inwendig bloedverlies

Jurg ging na de vechtpartij naar huis. Daar werd hij een dag later dood gevonden door zijn vader. Sectie wees uit dat de man was overleden aan inwendig bloedverlies, veroorzaakt door geweld.

H. werd ook veroordeeld voor een eerdere mishandeling. In 2016 ging hij over de schreef tegen een bezoeker van de Oase Bar in Rotterdam, waar hij als beveiliger werkte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Beveiliger cel in voor fatale mishandeling
Sluiten