Metro
Metro Nieuws 24 sep 2019 / 19:07 uur

Bali verzekert toeristen dat ze wel seks mogen hebben

Een wit strand aan een helderblauwe zee waar jij en je partner stiekem iets verder gaan dan alleen maar zoenen. Wat wil je nog meer. De Indonesische overheid stak bijna een stokje voor dit idyllische beeld.

Indonesië wilde een wet aannemen die seks voor het huwelijk illegaal maakte en het mogelijk maakte om overtreders op te sluiten. Bali, een populaire vakantiebestemming in Indonesië, zegt Australische toeristen zich niet druk te maken om de wet en verzekert hen dat ze de seks-ban niet zullen hanteren.

Paniek

Onder de toeristen was al lichte paniek uitgebroken om de seksban; sommigen cancelden zelfs hun geplande vakanties. De Bali Hotels Association zegt toeristen „kalm te blijven en door te gaan met hun geplande activiteiten”, schrijft SBS.

De wet, beter bekend als de ‘Adultery Act’, zou ervoor zorgen dat mensen zonder huwelijk niet samen mogen wonen of seks mogen hebben.

Na de ontstane paniek onder zowel toeristen als toeristenorganisatie, die bang waren dat toeristen Indonesië voortaan links zouden laten liggen, heeft de Indonesische president laten weten de wet uit te stellen.

De meeste toeristen die Bali aandoen komen uit Australië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bali verzekert toeristen dat ze wel seks mogen hebben
Sluiten