Metro
Metro Nieuws 11 sep 2019 / 11:37 uur

Arts vrijgesproken van moord op demente vrouw

De verpleegarts die verdacht werd van de moord op een demente vrouw is vrijgesproken. Dat meldt de rechtbank Den Haag. In 2016 verleende de arts euthanasie aan de 74-jarige patiënte.

De kritiek op de kwestie was dat de vrouw op dat moment te dement zou zijn geweest om haar eigen wil nog te kunnen bepalen. Een paar jaar eerder was een euthanasieverklaring getekend, maar de vrouw zou toch soms hebben laten vallen tóch niet dood te willen.

Overleg

In overleg met de familie besloot de arts tot euthanasie, waarop het Openbaar Ministerie de vraag stelde of een arts moord pleegt als zij euthanasie toepast op een patiënt die niet langer wilsbekwaam is, maar wel in het verleden een euthanasieverklaring heeft getekend.

In de rechtbank van Den Haag werd de 68-jarige arts woensdag vrijgesproken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Arts vrijgesproken van moord op demente vrouw
Sluiten