Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 sep 2019 / 13:12 uur

Amsterdam City Swim haalt miljoen euro voor ALS op

De Amsterdam City Swim heeft tot nu toe een miljoen euro opgehaald. De verwachting is dat dat bedrag nog verder op zal lopen. In totaal hebben meer dan 3000 mensen zich aan het jaarlijkse zwemevenement gewaagd. 

Met de City Swim wordt geld opgehaald voor onderzoek naar de spierziekte ALS. Onder meer oud-topzwemmer Pieter van den Hoogenband en tv-presentatoren Jan-Joost van Gangelen en Beau van Erven Dorens lieten zich voor het goede doel in het water zakken. Ook een ALS-patiënt zelfde ‘zwom’ mee.

Finish

De tocht startte bij het Marine Etablissement, met een optreden van René Froger. Na twee kilometer finishten de zwemmers op de Keizersgracht, in water van ruim 18 graden.

Vorig jaar werd het evenement nog afgelast omdat de waterkwaliteit onder de maat was. Het jaar daarvoor zwommen de deelnemers 1,8 miljoen euro bij elkaar. Aan eerdere edities deden ook leden van het Koninklijk huis mee: in 2014 prinses Laurentien, in 2012 – toen nog – prinses Máxima.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdam City Swim haalt miljoen euro voor ALS op
Sluiten