Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 sep 2019 / 07:44 uur

Agent ontslagen na oppakken 6-jarigen

Een politieagent in Orlando is maandag ontslagen nadat hij twee kinderen van 6 jaar had gearresteerd voor misdragingen op hun school. „Het was duidelijk dat er geen andere oplossing was dan het ontslaan van deze agent", zei politiecommissaris Orlando Rolón.

De agent arresteerde de kinderen toen hij actief was als ondersteunend officier op een school in Orlando voor kleinere misdrijven. De politiechef liet weten dat de agent niet de toestemming van een meerdere had voor de arrestaties, wat verplicht is bij kinderen onder de 12 jaar.

‘Criminele rechtssysteem niet nodig’

„Dit zijn heel jonge kinderen die beschermd, grootgebracht en opgevoed moeten worden en daar hebben we niet het criminele rechtssysteem voor nodig", zei openbaar aanklager Aramis Ayala van de staat Florida.

De oma van een van de twee kinderen, een meisje dat een medewerker had geschopt, sprak schande van de arrestatie. „Geen enkele 6-jarige moet kunnen vertellen dat hij handboeien om heeft gehad." Wat het andere kind had gedaan, is niet bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agent ontslagen na oppakken 6-jarigen
Sluiten