Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 sep 2019 / 05:49 uur

19 mensen omgekomen bij brand in Chinese fabriek

Bij een brand in een fabriek in het oosten van China zijn zeker 19 mensen om het leven gekomen. Dat hebben de lokale autoriteiten gemeld.

De brand brak zondag uit bij een bedrijf in de regio Ninghai, ten zuiden van Shanghai. Acht mensen konden tijdig aan de vlammen ontsnappen. Drie van hen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Slechte veiligheid

Industriële ongelukken komen regelmatig voor in China waar veiligheidsvoorschriften vaak slecht worden nageleefd. Zo kwamen in maart bij een explosie in een chemische fabriek 78 mensen om het leven en raakten honderden mensen gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
19 mensen omgekomen bij brand in Chinese fabriek
Sluiten