Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 29 sep 2019 / 16:44 uur

100.000 Taiwanezen straat op voor Hongkong

In de Taiwanese hoofdstad Taipei zijn zondag zeker 100.000 mensen de straat op gegaan om hun steun te betuigen aan de mensen in Hongkong.

De inwoners daar protesteren al maanden tegen hun autonome regering en de groeiende invloed van China. Ze eisen drastische veranderingen. Veel betogers in Taipei zijn ook tegen het regime in China, dat de leider van Hongkong Carrie Lam steunt. Hongkong is een autonome regio van China.

Twee arrestatie

Bij het massale protest werden twee mannen gearresteerd omdat zij de zangeres en activiste Denise Ho aanvielen. De vrouw kreeg rode verf over haar heen gegooid. „Veel sociale activisten worden dagelijks geconfronteerd met dit soort dingen", zei Ho na de aanval. „Het is denk ik een voorbeeld van onderdrukking en intimidatie." De Taiwanese president zei dat de twee mannen streng gestraft zullen worden, omdat geweld niet wordt getolereerd.

Betogers kwamen zondag ook hard in aanraking met de politie. Om de demonstranten uit elkaar te houden schoten agenten met rubberen kogels en werd er traangas gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
100.000 Taiwanezen straat op voor Hongkong
Sluiten