Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Warmste 25 augustus ooit gemeten

Lag je vandaag lekker op het strand, aan het zwembad of ergens in het park? Of zat je binnen met de airco aan weg te zweten. Grote kans dat je het erg heet hebt gehad. Niet zo gek ook, want nooit werd het eerder zo warm op 25 augustus als zondag.

In De Bilt is het zondag aan het begin van de avond 31,3 graden geworden. Daarmee is het de warmste 25 augustus ooit gemeten, meldt Weeronline.

Het oude record dateert van 2001, toen het op deze dag in De Bilt 31,1 graden werd. Het is al het twaalfde officiële datum-warmterecord van het jaar. Vier records vielen in februari, drie in juni en vier tijdens de hete periode in juli.

Het blijft tropisch warm

Komende dagen blijft het tropisch met 30 tot 32 graden. Ook in De Bilt worden weer tropische waarden verwacht en daarmee kunnen er weer records sneuvelen, denkt Weeronline. Het KNMI had voor de komende dagen al code geel uitgeroepen voor het hele land. Omdat de luchtvochtigheid toeneemt kan het erg drukkend aanvoelen. Ook de nachten worden weer warmer. Op donderdag volgen er buien en zal de hitte langzaam verdwijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.