Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 aug 2019 / 08:44 uur

VVN start campagne over lachgas in het verkeer

Er gebeuren steeds vaker ongelukken in het verkeer als gevolg van lachgas. Veilig Verkeer Nederland (VVN) gaat daarom online campagne voeren om dit gebruik tegen te gaan.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat dit jaar al 960 lachgas-incidenten zijn geweest in het verkeer. De komende weken gaat VVN zich vooral richten op jongeren.

Social media

„We gaan via social media aandacht vragen", zegt een woordvoerder van de organisatie. „Het zijn voornamelijk jongeren die lachgas steeds vaker gebruiken, en zij zijn via sociale kanalen het best te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan Instagram."

Ook via Facebook en Twitter wordt er op de gevaren gewezen. „We schrikken van de cijfers. Onze missie is om iedereen veilig over straat te laten gaan."

Zuurstoftekort

In 2016 ging het nog om tientallen ongelukken in het verkeer waarbij lachgas in het spel was, in 2019 zijn dat er tot nu al 960. Volgens de politie vormt lachgas vooral in grote steden een probleem. Het middel, dat meestal via een ballon wordt geïnhaleerd, kan leiden tot tijdelijk zuurstofkort en uiteindelijk bewusteloosheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VVN start campagne over lachgas in het verkeer
Sluiten