Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Voetballer na goal: Congres, stop wapengeweld

Het scoren van een doelpunt kan behoorlijk wat emoties oproepen. Een oerkreet met bijpassende gezichtsuitdrukking, een traan of een groepsknuffel met de teamgenoten. Een voetballer van de Amerikaanse club Philadelphia Union greep de kans aan om een protest door een microfoon te schreeuwen.

‘Doe iets!’

Na het doelpunt tegen D.C. United, volgde er de welbekende groepsknuffel tussen de spelers. Speler Alejandro Bedoya, de man die het doelpunt scoorde, liet het daar echter niet bij zitten. Hij rende nog even naar een microfoon aan de rand van het veld om te roepen: „Congres, doe iets! Maak een einde aan wapengeweld."

Tientallen slachtoffers

Ook op Twitter is de voetballer actief. Hij is duidelijk aangedaan door het wapengeweld in Amerika de afgelopen dagen. In 24 uur vond er zowel in El Paso, Texas als in Dayton, Ohio een schietpartij plaats. In Texas kwamen 20 mensen om het leven, in Ohio zeker negen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voetballer na goal: Congres, stop wapengeweld
Sluiten