Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Vluchtende auto tot diep in België achtervolgd

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto met Frans kenteken achtervolgd, die in Gronsveld (Limburg) een stopteken van de politie had genegeerd. Dat leidde tot een wilde achtervolging tot diep in Belgisch grondgebied. Pas in Namen kon de auto worden klemgereden. In de auto werden drugs gevonden, de drie inzittenden zijn aangehouden. Ook bleek het kenteken niet bij de auto te horen, maakte de politie zaterdag bekend.

Stopteken

De politie gaf de bestuurder in Gronsveld een stopteken omdat één van de koplampen kapot was. Maar de automobilist gaf gas en vluchtte over de A2 naar België. Tijdens zijn vlucht probeerde de bestuurder meerdere keren de achtervolgende politiewagen te rammen, maar die kon steeds op tijd uitwijken.

In Wallonië kregen de achtervolgende Nederlandse agenten hulp van Belgische collega’s. Uiteindelijk reed de Belgische politie de auto in Namen klem en sloeg de inzittenden in de boeien. De drie verdachten zitten in een Belgische politiecel, maar zullen in Nederland worden berecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.