Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 aug 2019 / 20:11 uur

Vliegtuigen kunnen weer tanken op Schiphol

Er kan weer worden getankt op Schiphol. De brandstoftoevoer is hersteld, aldus een woordvoerder van Schiphol. Hij meldt dat zo goed als alle voor vrijdagavond geplande vluchten voor het grootste gedeelte volgens planning zullen vertrekken.

Annuleringen

Reizigers moeten wel rekening houden met vertragingen en hier en daar annuleringen, stelt hij. Vrijdagavond waren er, net als ruim twee weken geleden, problemen met de brandstofvoorziening op de luchthaven. Wat de oorzaak van de storing vrijdagavond was, is nog onduidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan, aldus een woordvoerder van Aircraft Fuel Supply (AFS).

Tweede storing

Op woensdag 24 juli ontstonden op Schiphol grote problemen door een storing bij AFS, dat verantwoordelijk is voor de brandstofvoorziening op de luchthaven. Tal van vliegtuigen konden toen geen brandstof tanken, met vertragingen en annuleringen als gevolg. Tienduizenden reizigers werden gedupeerd.

Ook de dagen erna kampte het vliegverkeer nog met vertragingen en werden in totaal honderd vluchten van diverse vliegmaatschappijen geannuleerd. AFS kan nog niet zeggen of het vrijdag om eenzelfde soort storing gaat als die van 24 juli. Onderzoeksinstituut TNO doet onderzoek naar die storing. De onderzoekers moeten proberen te achterhalen wat er precies is misgegaan.

Vier tot zes vluchten geannuleerd

Vier tot zes vluchten kunnen vrijdagavond niet weg van Schiphol. Dat zei een woordvoerder van de luchthaven vrijdagavond tegen de NOS. Het vliegverkeer raakte eerder op de avond een tijd verstoord door een storing in de brandstoftoevoer. Ongeveer duizend mensen kunnen daardoor niet vertrekken.

Een tiental vluchten zijn vertraagd, zegt hij. Even na 20.00 uur begon de storing, rond 21.30 uur waren de problemen opgelost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vliegtuigen kunnen weer tanken op Schiphol
Sluiten