Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 aug 2019 / 19:40 uur

Vicepremier italië wil nieuwe verkiezingen

De Italiaanse vicepremier en minister Matteo Salvini wil dat er nieuwe verkiezingen worden gehouden. Hij heeft premier Giuseppe Conte laten weten dat de coalitie van de Lega en de M5S (Vijfsterrenbeweging) geen toekomst meer heeft en dat het daarom beter is de kiezer aan het woord te laten.

Onenigheid in de coalitie

Eerder donderdag was Salvini, leider van de rechts-populistische Lega, samen met de voorman van de eurosceptische protestpartij M5S, Luigi Di Maio, bij Conte geweest om te praten over de onenigheid in de coalitie.

Woensdag stemden de regeringspartijen tegen elkaar in de Senaat over de omstreden aanleg van een treintunnel door de Alpen naar Lyon in Franrijk. Salvini stelt dat de M5S noodzakelijke hervormingen die de regering beoogt, dwarsboomt.

Wankel evenwicht

Salvini en Di Maio zijn beide vicepremiers in het kabinet dat 1 juni 2018 aantrad. Conte is als partijloze premier en technocraat aangetrokken om het wankele evenwicht in de regering te handhaven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vicepremier italië wil nieuwe verkiezingen
Sluiten