Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Verwarde man veroorzaakt explosie, 2 gewonden

Een verwarde man heeft donderdagavond in Hoensbroek (Limburg) in het bijzijn van de hulpdiensten geprobeerd zijn woning op te blazen. De bewoner had vermoedelijk de gaskraan opengezet. Toen de politie het huis binnenviel, ontstond er een explosie en raakten de bewoner en een agent gewond. Ze zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Huis opblazen

De explosie deed zich rond 23.45 uur voor aan de Prins Willemstraat. Op dat moment wilde een arrestatieteam de man uit de woning ontzetten, omdat hij al een tijdje dreigde zijn huis met gas op te blazen. De politie had nog geprobeerd te onderhandelen met de bewoner.

Ontruimd

De omgeving van de woning was al ontruimd. Naar schatting vijftig tot zestig bewoners werden opgevangen in een nabijgelegen sportcomplex. Door de explosie brak in het huis brand uit, die kort daarna is geblust. De politie onderzoekt wat de explosie precies heeft veroorzaakt. Het gas van de woning is niet afgesloten geweest.

Op beeldmateriaal is te zien dat de schade in het huis groot is. De directe omgeving is afgezet. „De woning wordt gezien als plaats delict en vannacht bewaakt", aldus de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.