Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Verdachte moedermoord verplicht bij zitting aanwezig

De 61-jarige Ton L. moet tijdens de inhoudelijke behandeling van zijn zaak verplicht in de rechtbank verschijnen. Hij wordt ervan verdacht zijn moeder Mona Baartmans uit Delft te hebben gedood en begraven. Ook zou hij geld van haar rekening hebben verduisterd.

Inhoudelijke zitting

De man uit Oud-Beijerland is tijdens de inleidende zittingen in de Haagse rechtbank niet verschenen. De rechter bepaalde op maandag dat de verdachte tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, die op 14 oktober op de planning staat, niet verstek mag laten gaan.

Doodsoorzaak niet vastgesteld

Het onderzoek naar de dood van de 79-jarige vrouw is alleen nog niet helemaal afgerond. De officier van justitie wil daarom een kleine slag om de arm houden. Er moet onder meer nog met de patholoog gesproken worden over de doodsoorzaak van de vrouw. Door de staat van haar lichaam kon namelijk geen doodsoorzaak worden vastgesteld.

Zwarte auto

Baartmans was sinds 23 september vermist. Ze had die dag haar man bezocht in een verpleeghuis in Den Haag. Vanuit het verpleeghuis stapte de vrouw, die slecht ter been is, bij iemand in een zwarte auto. Sindsdien ontbrak elk spoor. Een week later werd haar oudste zoon aangehouden. Het lichaam van de 79-jarige vrouw werd pas begin november gevonden in de bossen in Heinenoord.

De advocaat van L. laat weten dat hij een verklaring heeft afgelegd, maar meer kan hij er niet over vertellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.