Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 aug 2019 / 13:32 uur

Verdachte doodsteken meisje Breda langer vast

De verdachte van het doodsteken van de 15-jarige Megan uit Breda blijft veertien dagen langer in voorarrest. De rechtbank in Breda heeft dat donderdag besloten bij de voorgeleiding voor de rechter-commissaris.

Klasgenoten

De 16-jarige verdachte zou het meisje maandag in de Bilderdijkstraat in Breda hebben doodgestoken. Hulpverleners probeerden het meisje nog te redden, maar die pogingen waren vergeefs.

Later werd bekend dat de twee bij elkaar in de klas zaten. De school bevestigt dat beiden in ieder geval op dezelfde school, het Onze Lieve Vrouwenlyceum, zaten. „Dit maakt de situatie voor ons extra ingewikkeld", schrijft rector Gijs van Wijlen in een verklaring.

Relationele sfeer

Sommige bronnen melden dat de jongen het vriendje van het slachtoffer was. De politie kan echter alleen bevestigen dat het klasgenootjes waren en gaat uit van een misdrijf in de relationele sfeer. Dat melden ze aan Omroep Brabant.

De jongen zit momenteel in beperking. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld en alleen zijn advocaat mag spreken. Ook die mag niets over de zaak naar buiten brengen.

De politie is nog volop bezig met het onderzoek in de zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdachte doodsteken meisje Breda langer vast
Sluiten