Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 10 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

‘Vegan streaker’ verstoort stierengevecht Mallorca

De Nederlander Peter Janssen, die ook wel bekendstaat als de ‘vegan streaker’, heeft vandaag het eerste stierengevecht in twee jaar in Mallorca verstoord. Janssen sprong halfnaakt met teksten op zijn bovenlichaam de ring in. Hij werd al snel opgepakt en laat op Facebook weten inmiddels weer vrijgelaten te zijn, meldt onder meer het AD.

Het is bepaald niet de eerste keer dat Janssen en de zijnen op deze manier protesteren. Janssen heeft samen met zijn ‘vegan strike group’ inmiddels al 51 stierengevechten verstoord. In ons land is hij onder meer bekend van een live-uitzending van Paul de Leeuw, waarin hij enkel gekleed in een zwart slipje in beeld rende en „vlees is moord" riep.

Eerste gevecht in twee jaar

Op de Balearen, de autonome regio waar Mallorca onder valt, was al twee jaar geen stierengevecht meer georganiseerd. Dat komt doordat het doden en verwonden van stieren in 2017 verboden werd door de regio. Een overtreding van deze wet kon de overtreder een boete van liefst 100.000 euro opleveren.

Het verbod is sinds kort echter teruggedraaid door een uitspraak van het Constitutioneel Hof van Spanje. Volgens het Hof mag alleen de staat een totaalverbod uitspreken, omdat stierenvechten onder cultureel erfgoed valt.

'Vegan streaker' verstoort stierengevecht Mallorca
Foto: EPA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.