Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Veel Amerikanen bang voor massaschietpartij

Een derde van de volwassen Amerikanen vermijdt bepaalde plaatsen of evenementen uit angst voor massaschietpartijen. Dat meldt Time op basis van onderzoek van de American Psychological Association (APA). Het onderzoek is gedaan naar aanleiding van de schietpartijen in Dayton en El Paso begin augustus. Daarbij kwamen in totaal 32 mensen om.

Stress door angst

Maar liefst 79 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten (VS) ervaart stress uit angst voor schietpartijen. Een kwart van de ondervraagden zei dat ze hun leven zelfs aanpassen uit angst voor een moordpartij. Uit het onderzoek blijkt dat veel Amerikanen bang zijn als ze zich begeven bij openbare evenementen, winkelcentra, scholen of bioscopen. In 2019 zijn er al schietpartijen geweest bij een bank, universiteit, pakhuis, gemeentecentrum, voedselfestival en een Walmart-filiaal.

Latijns-Amerikaanse afkomst

Met name zwarte mensen of inwoners van Latijns-Amerikaanse afkomst maken zich zorgen. De dader die 22 mensen doodschoot in El Paso had het gemunt op mensen van Mexicaanse afkomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.