Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 aug 2019 / 12:26 uur

Vader Dascha: geen vertrouwen in onderzoek OM

De vader van de 16-jarige Dascha, René Graafsma, heeft het vertrouwen in het tweede forensische onderzoek naar de doodsoorzaak van zijn dochter opgezegd. Het 16-jarige meisje overleed in november 2015 toen zij tussen Hilversum en Hollandsche Rading onder een trein terechtkwam.

Camerabeelden

Graafsma doet al lange tijd zelf ook onderzoek naar de gebeurtenissen. Volgens hem blijkt uit onderzoek van het particuliere onderzoeksteam van de familie dat hij niet alle camerabeelden heeft ingezien rond de plek waar zijn dochter overleed, terwijl hij hier wel om verzocht heeft.

De politie zegt echter dat hij wel alle camerabeelden heeft bekeken. Graafsma zegt het vertrouwen op omdat er volgens hem in het nieuwe onderzoek opnieuw fouten zijn gemaakt. Graafsma zit nu weer op het politiebureau in Hilversum in een poging een gesprek af te dwingen.

Zelfmoord

Vorig jaar zat hij uit protest ook al een aantal dagen op het politiebureau omdat hij de laatste camerabeelden van zijn dochter in handen wilde krijgen. Hij mocht daarna toch het dossier met de beelden bekijken, maar mocht er niet over beschikken.

Het Openbaar Ministerie in Utrecht besloot eerder deze maand een tweede forensisch onderzoek in te stellen naar aanleiding van het particuliere onderzoek van Graafsma naar haar dood. Het OM constateerde eerder dat het meisje vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd. De familie geloofde dat niet en verweet politie en OM dat ze het onderzoek niet goed hadden uitgevoerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vader Dascha: geen vertrouwen in onderzoek OM
Sluiten